LET OP: Voor een juiste werking van deze website dient u JavaScript in te schakelen voor deze browser.
Website opnieuw laden

Kennisbank WEBCOMP online media: Wat is een hostingserver?

Wat is een hostingserver?

Een website bestaat uit verschillende bestanden zoals scripts, afbeeldingen en documenten. Al deze bestanden moeten opgeslagen worden op een (grote) computer die verbonden is met het internet. Dit noemen we een hostingserver. Naast je website kan ook je mail via dezelfde hostingserver worden geregeld en opgeslagen.

Er zijn verschillende soorten hostingservers. Bij een shared hostingserver wordt deze door heel veel website-eigenaren gebruikt. Al deze websites maken dus eigenlijk gebruik van dezelfde server en je moet dus de capaciteit en de performance (snelheid) delen.

Wanneer een dedicated server wordt gebruikt, heeft de eigenaar of huurder zelf de volledige beschikking over de server en hoeft deze niet met anderen te delen. Dit heeft ook als voordeel dat alle technische instellingen, beschikbare software e.d. zelf te bepalen zijn.

Ook bestaat er nog een virtual private server (VPS). Dit is, zoals de naam al zegt, fysiek geen echte server, maar een virtuele. Hiermee heeft men ten opzichte van het gebruik van een shared server meer invloed op de technische mogelijkheden.

WEBCOMP online media biedt hostingpakketten aan op dedicated serers.


Gratis advies

Ga ook succesvol online!

In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we bekijken wat jouw problemen en/of wensen zijn. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie pasen.

neem contact op voor een afspraak
terug

Social Media

Informatie

WebAdventure
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Alle tarieven en bedragen zijn in euro's en exclusief BTW.

Contactgegevens

WEBCOMP online media
Zwolseweg 79A
8141 EA  HEINO
06-42600576


KvK-nr.: 54280753

© 2019 WEBCOMP online media | home | introductie | bedrijfsinfo | disclaimer | algemene voorwaarden | privacyverklaring