Kennisbank WEBCOMP online media: Wat is responsive webdesign?

Wat is responsive webdesign?

Door het toepassen van responsive webdesign (RWD) kan je website ook goed gepresenteerd worden op mobiele apparaten. Deze techniek zorgt er voor dat de website zich aanpast aan alle schermformaten. Of het nu gaat om een desktop-pc, een laptop, ipad, tablet of smart-phone: de website kan prima weergegeven worden. Er hoeft bij deze techniek niet voor elk schermformaat een aparte website gebouwd te worden.

Voor elk type kan afzonderlijk een lay-out worden getoond, afhankelijk van het schermformaat. Maar ook kan bij een smart-phone, tablet of ipad de positie van het apparaat (staand of liggend) bepalen welke opmaak toegepast wordt. De tekstgrootte kan dusdanig zijn dat deze goed te lezen is op elk apparaat. Linkjes kunnen hiermee ook goed met de vingers te bedienen zijn op mobiele apparatuur.

Verder kunnen menu-items, sidebars, kolommen anders qua volgorde of opmaak getoond worden. Maar ook kunnen, afhankelijk van het betreffende schermformaat, zelfs bepaalde onderdelen van een webpagina of hele pagina’s wel of niet getoond worden.

Het aantal mobiele internetters in Nederland is enorm gestegen. Ook voor de vindbaarheid, bijvoorbeeld via Google, is het belangrijk dat je website responsive is.

Gratis advies

Ga ook succesvol online!

In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we bekijken wat jouw problemen en/of wensen zijn. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie pasen.

WEBCOMP online media
Zwolseweg 79A
8141 EA  HEINO