Kennisbank

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Voor het bouwen van een WordPress site heb je niet alleen het ‘programma’ WordPress zelf nodig op je website, je hebt een thema (ook wel template of sjabloon genoemd) nodig om een website vorm te geven. Het thema bepaalt dus in grote lijnen de basis voor het uiterlijk en de mogelijkheden van je website. Er zijn gratis thema’s beschikbaar maar je kunt ook (geavanceerde) thema’s kopen.

Daarnaast kun je allerlei toevoegingen doen aan je website om meer functionaliteiten beschikbaar te krijgen of om de website bijvoorbeeld beter te beveiligen. Zo’n extra stukje ‘programma’ voor WordPress noemen we ‘plug-ins’. Sommige onderdelen van een plug-in die je kunt inzetten voor je website om specifieke informatie te laten zien (bijvoorbeeld de weersverwachting) noemt men vaak een ‘widget’.

Daarnaast zijn er bij WordPress veel mogelijkheden (voor de webprogrammeur) om maatwerk in te bouwen, zowel op het gebied van lay-out als het uitbreiden van functionaliteiten. Maar daar heb je dus wel een gedegen kennis en ervaring voor nodig.

terug

Gratis advies

Meer weten? In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we jouw vragen, problemen en/of wensen bespreken. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie passen.

maak een afspraak
FAQ items aan het laden...

Social media

Bedrijfsinfo

Alle tarieven zijn exclusief BTW.
BTW-nr.: NL001416788B19
KvK-nr.: 54280753
Alle bedrijfsinformatie

WEBCOMP online media

Burg. Pastoorstraat 70, 7946 BB Wanneperveen
06-42600576

Alle contactgegevens