Kennisbank WEBCOMP online media: Wat is een URL?

Wat is een URL?

Boven aan in je internetbrowser tref je een invulveld aan, dit wordt ook wel url-balk genoemd. Dit is de plek waar je een internetadres of url invult, bijvoorbeeld “www.webcomp.nl”.

Een url is dus het internetadres wat ingevuld kan worden om een bepaalde website, pagina of document op het internet te openen. Een van de belangrijkste kenmerken hierbij is dat er altijd een domeinnaam in een url is opgenomen. Bijvoorbeeld “webcomp.nl” in de url; “https://webcomp.nl/contact” of “https://webcomp.nl/docs/algemene_voorwaarden.pdf”.

Gratis advies

Ga ook succesvol online!

In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we bekijken wat jouw problemen en/of wensen zijn. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie pasen.

WEBCOMP online media
Newtonweg 1
8013 RD  Zwolle