Kennisbank

Wat is een webapp?

Er bestaan verschillende soorten webapps, ook wel webapplicaties of online apps genoemd. De belangrijkste kenmerk is dat deze toepassingen werken via een internetbrowser. Je hebt dus internet nodig (WIFI of mobiel internet) om de webapp te kunnen gebruiken. Ze werken overigens niet alleen op mobiele apparaten, maar ook op desktopcomputers.

Webapps zijn gebouwd met website programmeertalen zoals PHP, HTML, JavaScript en CSS. Vaak werkt de app ook met gegevens uit een database via MySQL. Omdat de webapps worden geladen vanaf een webserver en in de internetbrowser werken, hoeven ze niet te worden geïnstalleerd. Wel kan men zelf een bladwijzer koppeling maken zodat de webapp direct beschikbaar is.

Een webapp hoeft dus niet gedownload te worden en er is geen installatie nodig. Ook zijn nieuwe uitgevoerde updates direct beschikbaar voor alle gebruikers. Het nadeel is dat de webapps niet altijd goed kunnen werken met alle hardware mogelijkheden van het mobiele apparaat.

terug

Gratis advies

Meer weten? In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we jouw vragen, problemen en/of wensen bespreken. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie passen.

FAQ items aan het laden...

Social media

Bedrijfsinfo

Alle tarieven zijn exclusief BTW.
BTW-nr.: NL001416788B19
KvK-nr.: 54280753
Alle bedrijfsinformatie

WEBCOMP online media

Burg. Pastoorstraat 70, 7946 BB Wanneperveen

Alle contactgegevens