Kennisbank

Wat is POP3?

Wanneer je het mailprogramma instelt op POP3 (Post Office Protocol) heb je de mogelijkheid om je mails allemaal te kopiëren en op de hostingserver te laten staan of ze allemaal naar je apparaat te halen en op de server te verwijderen.

Wanneer je op meerdere apparaten een mailprogramma gebruikt, kun je bijvoorbeeld op het ene apparaat, bijvoorbeeld je mobiele telefoon, POP3 instellen waarmee je de mails alleen inleest en op de server laat staan. Op een ander apparaat, je desktopcomputer bijvoorbeeld, zou je het mailprogramma zo kunnen instellen dat je daarmee de mails bij het binnenhalen op de computer ook verwijdert van de server. Maar sommige mailprogramma’s kun je bijvoorbeeld ook zo instellen dat de mails van de server automatisch na een op te geven aantal dagen verwijderd worden.

De andere methoden om mails af te handelen zijn via IMAP en webmail.

terug

Gratis advies

Meer weten? In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we jouw vragen, problemen en/of wensen bespreken. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie passen.

FAQ items aan het laden...

Social media