Kennisbank WEBCOMP online media: Hoe kan ik mijn mail instellen?

Hoe kan ik mijn mail instellen?

Om mails te kunnen afhandelen in een mailprogramma, zoals bijvoorbeeld Outlook, dien je een mailaccount in te stellen voor je mailboxen. Maar je kunt in de meeste gevallen ook mails openen en versturen via webmail.

De belangrijkste instellingen in een mailprogramma hebben te maken met hoe de hostingserver benaderd dient te worden. De instellingen hiervoor zijn voor elke server verschillend. Zo kan een server via specifieke poortnummers ingesteld worden en via SSL voor een beveiligde verbinding.

Maar je kunt in de meeste gevallen zelf bepalen volgens welk protocol je wilt werken voor het binnenhalen van mails (ingaande server). De keuze is voornamelijk afhankelijk van op welk apparaat je de mails wilt gaan afhandelen en of je dat op meerdere apparaten wilt doen. Hiervoor zijn in principe twee keuzes:

Gratis advies

Ga ook succesvol online!

In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we bekijken wat jouw problemen en/of wensen zijn. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie pasen.

WEBCOMP online media
Newtonweg 1
8013 RD  Zwolle