Kennisbank

Hoe kan ik mijn mail instellen?

Om mails te kunnen afhandelen in een mailprogramma, zoals bijvoorbeeld Outlook, dien je een mailaccount in te stellen voor je mailboxen. Maar je kunt in de meeste gevallen ook mails openen en versturen via webmail.

De belangrijkste instellingen in een mailprogramma hebben te maken met hoe de hostingserver benaderd dient te worden. De instellingen hiervoor zijn voor elke server verschillend. Zo kan een server via specifieke poortnummers ingesteld worden en via SSL voor een beveiligde verbinding.

Maar je kunt in de meeste gevallen zelf bepalen volgens welk protocol je wilt werken voor het binnenhalen van mails (ingaande server). De keuze is voornamelijk afhankelijk van op welk apparaat je de mails wilt gaan afhandelen en of je dat op meerdere apparaten wilt doen. Hiervoor zijn in principe twee keuzes:

terug

Gratis advies

Meer weten? In een gratis en vrijblijvend gesprek ontvang je van mij adviezen en tips. Samen kunnen we jouw vragen, problemen en/of wensen bespreken. Ik zal aangeven welke oplossingen het beste bij jouw situatie passen.

FAQ items aan het laden...

Social media